05.10.2023

Rekordmange arrangementer ved årets Organdonationsdag

Der er stor villighed til at få talt om organdonation, når hele 78 arrangementer inviterer til dialog om emnet til årets Organdonationsdag. Udgangspunktet for dialogen er, at 8 ud af 10 danskere er positive over for organdonation.

Traditionen tro stiller patientforeninger, frivillige og sundhedspersonale op, når den årlige Organdonationsdag markeres lørdag den 14. oktober. I år bliver der afholdt 78 arrangementer, som alle skal være med til at skabe opmærksomhed på emnet. Det er flere end i de senere år.

 

Arrangementerne løber af stablen rundt om i hele landet, og du er inviteret med. Du kan møde dem, som venter på et nyt organ; dem som har levet med et nyt organ i mange år; dem som arbejder med organdonation og mange andre, som har organdonation eller transplantation tæt inde på livet.

 

Klik på en rød prik på kortet og se, hvilke arrangementer der er i den by:

Danskerne er fortsat positive over for organdonation

Den store opbakning til Organdonationsdagen stemmer overens med opbakningen i befolkningen. En nyere undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen viser, at 83 procent af danskerne er positive over for organdonation. Det fremgår også af tidligere undersøgelser, og det høje procenttal bekræfter dermed, at danskerne fortsat er positive over for organdonation.

Personer registreret i Organdonorregistret

Tal fra Organdonorregistret viser også, at lidt flere har tilkendegivet deres beslutning om organdonation på nuværende tidspunkt i år i forhold til samme tidspunkt sidste år. I årets første ni måneder har 45.449 personer registreret deres holdning i registret for første gang. Det er 7.257 personer flere end i de samme måneder sidste år. I alt står 1.384.535 personer registreret med deres holdning i Organdonorregistret. Det svarer til 28% af danskerne over 15 år.

Fakta:

  • Organdonationsdagen har til formål at skabe opmærksomhed på organdonation – herunder opfordre til dialog og stillingtagen til emnet.

  • Organdonationsdagen bruges også til at anerkende alle, som har organdonation tæt på i deres personlige liv eller arbejde.

  • Se Sundhedsstyrelsens undersøgelse: Stor opbakning til organdonation - Sundhedsstyrelsen

  • Organdonorregistret:
    Via sundhed.dk kan man registrere sin holdning til organdonation i Organdonorregistret.