Lene Mie Nielsen

Det er den største gave jeg har fået i mit liv

Lene Mie Nielsen

Efter 3½ år på venteliste fik jeg to nye lunger, og et nyt liv. Det er den største gave jeg har fået i mit liv.

Jeg har været lungesyg siden jeg var 3 år med nedsat lungefunktion. Min lungesygdom har været en del af min barndom, ungdom, og allerede i min ungdom blev der talt om, at jeg på er tidspunkt skulle have nye lunger. Men alle var enig om, at det skulle vente så længe som muligt, for at lægevidenskaben blev bedre og dygtigere til at udføre en af de mest kompliceret operationer, som en lungetransplantation er.

 

Fra 2012 gik det ned ad bakke

Indtil 2012 levede jeg et liv med fuldtidsarbejde og familie, men i slutningen af året blev jeg indlagt med en lungeinfektion, og alt var forandret. I løbet af 2013 blev jeg udredt på Skejby Sygehus og på Rigshospitalet, men var ikke dårlig nok til at komme på venteliste til nye lunger. Det var både en lettelse, men også en frustration, for jeg havde det ikke godt. Det gik kun ned af bakke med hyppige infektioner og tiltagende vejtrækningsproblemer. ENDELIG i juni 2016 kom jeg på venteliste, hvor jeg kom til at stå i 3½ år. Det var meget hårdt for med en lungefunktion på 13% kunne jeg meget lidt, og i den sidste tid inden transplantation kunne jeg ikke klare mig selv. I en periode kom jeg på hospice – det var meget svært.

 

Endelig i november 2019 kom den oprigning, som jeg og hele min familie have ventet på, og efter 7 uger på Rigshospitalet kom jeg hjem.

Hjem til et liv, hvor jeg nu kan gå en tur, cykle igen efter 40 års pause, synge og læse højt af en bog uden at miste pusten og hoste – og ikke mindst jeg kan klare mig selv - det er fantastisk.

 

I min familie har vi både givet og fået organer

Min svoger kom i 2006 som 42-årig  ud for en alvorlig ulykke, og blev nogle dage efter ulykken erklæret hjernedød. Min svoger havde taget stilling til organdonation - TAK FOR DÉT -, så der var ingen tvivl – heller ikke hos os, der stod ved hans side. Fire personer fik organer fra min svoger. I 2016 – kort tid efter, at jeg selv var kommet på venteliste – sad jeg i mit stille sind, og håbede at der var fire personer, der kunne fejre 10 års jubilæum med deres nye organ.

Kontakt

Lene deler gerne sin historie med dig, som skriver opgave, holder oplæg i skoler eller foreninger, ligesom hun gerne stiller op til arrangementer, interviews

 

Navn: Lene Mia Nielsen

E-mail: lene_mie@tdcadsl.dk 
Bopæl: 9870 Sindal

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner