Sofie Johansen venter på en ny nyre

En ny nyre vil for mig betyde, at mit liv ikke længere er på pause. Det vil være den bedste gave!

Sofie Johansen

Kort tid efter jeg var fyldt 21, blev jeg pludselig nyresyg med kun 29% nyrefunktion tilbage.

Jeg havde ikke tid til at være syg, for jeg arbejdede på fuld skrue og havde travlt med mit unge liv, ligesom alle andre på min alder. Lægerne prøvede at bremse min sygdom, men det lykkes ikke, og kun 9 måneder senere kom jeg i dialyse. Jeg fik af vide helt fra starten, at det ikke var sikkert, at jeg nogensinde ville kunne blive transplanteret, fordi min nyresygdom hang sammen med en blodsygdom, og begge sygdomme var så sjældne, at man ikke vidste, hvad man skulle gøre. Jeg endte med at gå igennem en masse behandlinger og kemo, for at gøre mig i stand til at modtage en ny nyre. Hvis ikke kemoen virkede, ville jeg ikke kunne komme på ventelisten. Nogensinde!

 

Det var en skræmmende tanke at have, at man måske aldrig ville få en chance, og ville man overhovedet kunne holde til dialyse så mange år psykisk?

Heldigvis virkede kemoen og den 18. august 2021 blev jeg ringet op, at nu var jeg officielt på ventelisten! Det var en kæmpe sejr, for efter 2.5 år i frygt for aldrig at blive transplanteret, kan opkaldet nu komme når som helst. og jeg kan få et mere normalt liv, uden mere end 30 timer dialyse på sygehuset hver eneste uge, for bare at være I live.

 

Sygdommen stækker mig

Jeg synes, det er svært, at jeg som nyresyg ikke kan de samme ting, som jeg kunne, inden jeg blev syg. Alt I mit liv er ændret, og jeg er meget træt i hverdagene. Det hårdeste ved at være nyresyg er, at jeg ikke må drikke særlig meget væske, for jeg kan slet ikke tisse mere. Derfor er dialyse, den eneste måde min væske kan komme ud af kroppen på. Uden dialyse ville jeg dø i løbet af meget kort tid.

 

At få en ny nyre vil betyde hele livet for mig! Jeg ville kunne få mit liv tilbage i forhåbentlig mange år. Uddanne mig og finde arbejde, tage på ferie, og bare stå op og gøre lige hvad jeg vil! En ny nyre vil være den bedste gave i hele verden, for jeg har rigtig mange fremtidsplaner og drømme.

Kontakt

Sofie fortæller gerne sin historie om, hvordan det er at være ung og nyresyg og vente på en ny nyre og et nyt liv. 

 

Navn: Sofie Johansen

E-mail: Sofiejohansen@live.dk
Bopæl: 9210 Aalborg SØ

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner