Mette Aas Jacobsen

Jeg har altid levet med en kronisk sygdom og vidst at en levertransplantation lå i fremtiden.

Mette Aas Jacobsen

Jeg er født i 1997 og tre måneder efter jeg kom til verden fandt man hurtigt ud af alt ikke var som det skulle være. Jeg fik diagnosen “galdevejsatresi”, som er en sygdom, hvor dele af eller alle galdevejene fra leveren til tarmen ikke er udviklet. Jeg har altid levet med en kronisk sygdom og vidst at en levertransplantation lå i fremtiden.

 

Gennem hele min barndom og ungdom har jeg været mere eller mindre rask. Jeg tog selvfølgelig medicin, gik til kontroller på sygehuset og en gang imellem var jeg nød til at tage en lur midt på dagen.

Det var først da jeg blev teenager, at jeg kunne mærke, at jeg havde flere udfordringer end mine venner og veninder. Jeg tog på efterskole og der skulle vi være aktive og på hele dagen. Det var en stor udfordring for mig, og jeg var ofte nødt til at sove og skippe nogle skoletimer for at klare mig igennem ugen. Da jeg startede på gymnasiet ville alle drikke alkohol og feste. Jeg kan ikke drikke og følte mig ofte udenfor. Det var en svær tid for mig.

 

I 1.g. fik jeg infektioner i kroppen, og det endte med at jeg blev skrevet på venteliste til en ny lever i november 2014. Allerede i marts 2015 ringede telefonen – nu var der en ny lever til mig. Transplantationen gik godt og efter halvanden måned kom jeg hjem igen. Selvom jeg var bagud i forhold til mine klassekammerater gennemførte jeg 1.g, og efter tre år på gymnasiet kunne jeg sætte studenterhuen på hovedet.

Kontakt

Mette stiller gerne op til interview og fortæller om, hvordan det er at være ung og organtransplanteret.

Navn: Mette Aas Jacobsen

E-mail: metteaas26@gmail.com
Bopæl: 5500 Odense

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner