Hovedstaden

På Organdonationsdagen d. 9. oktober vil de mange cykler, der er parkeret ved Københavns Hovedbanegård få påsat røde saddelbetræk med teksten 'Tag snakken'. Til Kulturnatten kan besøgende på Rigshospitalet få en snak om organdonation med personalet fra Intensiv.

København

Organdonation og den muslimske patient

Må man? Må man ikke? Spørgsmålet er om man som muslim må donerer sine organer. Svaret får du den 5. oktober, hvor SHIFA inviterer til et sagligt oplæg om organdonation samt mødet med den muslimske patient i sorg.
SHIFA  er en organisation stiftet af minoritetslæger og lægestuderende, der har fokus på at hjælpe minoritetsdanskere i deres møde med sundhedsvæsenet. 


Hvor: Panum Instituttet 
Hvornår: d. 5. oktober, kl. 16.30 - 19.00
Tilmelding: Læs mere og tilmeld dig via Facebook 

Organdonation

Tag snakken om organdonation til Kulturnatten på Rigshospitalet

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen, hvor organdonation finder sted. Du møder dem på en stand i forhallen på Rigshospitalet i forbindelse med Kulturnatten. Her vil de snakke med besøgende om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Rigshospitalet  
Hvornår: d. 15. oktober 

Kulturnat på Rigshospitalet

Opmærksomhed på organdonation - sadelbetræk på cykler

Frivillige vil skabe opmærksomhed på organdonation ved at sætte saddelbetræk på de mange cykler, der holder parkeret mellem Københavns Hovedbanegård og Vesterbro.
 
Hvor: Vesterbro, København 
Hvornår: d. 9. oktober

Sadelbetræk

Søborg 

Faglig sparring om Organdonation

Stina har organdonation tæt inde på livet, da hun er levertransplanteret. Hun sætter fokus på emnet ved at  'tage snakken' med sine kolleger på Aleris-Hamlet, Sundhedscenter i Søborg.
 
Hvor: Aleris-Hamlet, Sundhedscenter i Søborg  
Hvornår: d. 8. oktober 

Sygeplejersker sætter fokus på organdonation

Sadelbetræk skal sætte fokus på organdonation

Jimmi er lungetransplanteret. I uge 40 'lufter han sine nye lunger', når han går rundt og sætter sadelbetræk på cykler, der holder parkeret ved s-tog stationer og skoler i Søborg og Farum.
Sadelbetrækkene opfordrer til at 'tage snakken'
 
Hvor: S-tog stationer og skoler i Søborg og Farum 
Hvornår: Uge 40

Sadelbetræk med fokus på organdonation

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and