Arrangementer i Midtjylland

I Region Midtjylland kan du få en snak om organdonation på gågaden i Horsens, og i Aarhus kan du følge med i transplantationskoordinatorenes helt centrale arbejde i et donationsforløb. De overtager nemlig Aarhus Universitetshospitals Instagramprofil i uge 40.

Horsens 

Få en snak om organdonation på gågaden i Horsens

Få en snak om organdonation med en af de frivillige, der er tilknyttet Dansk Center for Organdonation, som har organdonation tæt inde på livet. 
 
Hvor: Gågaden i Horsens 
Hvornår: Lørdag d. 9. oktober i tidsrummet 11 - 17

Aarhus 

Transplantations-koordinatorerne tager over på AUH's Instagram

Transplantationskoordinatorerne har en helt central rolle ved organdonation. De har - som de eneste - adgang til Organdonorregistret, ligesom det også er dem, der undersøger om der er et match mellem donor og modtager. Følg deres spændende arbejde. 
 
Hvor: Instagram, auhdk 
Hvornår: Uge 40

Intensivpersonale sætter fokus på AUH

I uge 40 vil de donationsansvarlige nøglepersoner fra intensiv sætte fokus på organdonation på Aarhus Universitetshospital, Nord 1. De vil bl.a. undervise kolleger i nyeste fakta om organdonation. De laver også en ubemandet stand om organdonation i hospitalets forhal.
 
Hvor: AUH, Nord 1 og forhallen 
Hvornår: Uge 40

Herning 

Giv livet videre – en aften om organdonation (Udsat)

På Herning Bibliotek har du mulighed for at høre et foredrag med tre oplægsholdere, der på hver deres måde har organdonation tæt inde på livet. De tre oplægsholdere er Per, der er pårørende til en donor. Else Marie, der er transplantationskoordinator, og har kontakten til alle parter, der er involveret i et donationsforløb, og Casper, der takket være en organdonor, har levet 11 år med et nyt hjerte.     
 
Hvor: Biblioteket i Herning 
Hvornår: Arrangementet er udsat til januarHjerte i hænder

Tag snakken

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner på en stand i forhallen på Herning Sygehus. De vil snakke med patienter, pårørende og personale på hospitalet om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Herning Sygehus  
Hvornår: Uge 40

Logo: Tag snakken

Udstilling om organdonation på biblioteket

Biblioteket i Herning laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Biblioteket i Herning
Hvornår: uge 40

Logo: Organdonation

Viborg

Har du taget stilling til organdonation?

Det spørgsmål stiller en række lungetransplanterede de handlende i Viborg på Organdonationsdagen. De lungetransplanterede lever i dag takket været donorer, der havde taget stilling til organdonation. 
 
Hvor: Nytorv i Viborg 
Hvornår: d. 9. oktober om formiddagen

Fokus på organdonation på gågaden

Mød Lungeforeningen og få en snak om organdonation

De handlende i Rema 1000 i Stoholm vil møde medlemmer af Lungeforeningen. De 'tager snakken' om organdonation, og fortæller om vigtigheden af at tage stilling. 
 
Hvor: Rema 1000 i Stoholm, Viborg
Hvornår: den 6. oktober, kl. 10.00 - 12.00 

Dialog om organdonation på gaden

Holstebro

Har du talt med nogen om organdonation?

På Organdonationsdagen d. 9. oktober kan de handlende i Holstebro møde medlemmer af Nyreforeningen Vestjylland. De 'tager snakken' om organdonation med alle, der kommer forbi. De sætter også sadelbetræk på de cykler, der holder parkeret ved centret.  
 
Hvor: Nørreportcentret i Holstebro
Hvornår: den 9. oktober, kl. 10.00 - 16.00 

Silkeborg

Tag snakken

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner på en stand i forhallen på Silkeborg Sygehus. De vil snakke med patienter, pårørende og personale på hospitalet om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Silkeborg Sygehus 
Hvornår: den 5. oktober 

Stand i forhal på hospital

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and