Sjælland

Løbere sætter fokus på organdonation ved et stafetløb mellem de 5 hospitaler i Region Sjælland. Borgere kan også få en snak om organdonation med personale fra Intensivafdelingerne i forhallen på regionens hospitaler.

Giv hjertet videre - stafetløb

Løbere sætter fokus på organdonation ved et stafetløb mellem de 5 hospitaler i Region Sjælland. Hver løber løber 10 km. inden hjerte-stafetten overrækkes til næste løber. Der løbes i alt 184 km. og hospitalspersonale vil stå klar til at heppe ved de 5 hospitaler. 
 
Hvor: Rute mellem sygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk, Roskilde og Køge   
Hvornår: Løbet starter ved midnat d. 9. oktober og forventes slut omkring kl. 19

Løber der sætter fokus på organdonation

Tag snakken

I forhallerne på hospitalerne i Region Sjælland vil en video om vigtigheden af at tage stilling til organdonation blive afspillet i uge 40. Om fredagen kan patienter, pårørende og hospitalspersonale også møde personalet fra Intensiv og få en snak om organdonation på Holbæk og Nykøbing Falster Sygehus. 
 
Hvor: Sygehusene i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk, Roskilde og Køge   
Hvornår: Uge 40. Der vil være en stand med personale fredag d. 8. oktober

Tag snakken

Holbæk 

Tag snakken om organdonation

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen. Du møder dem på en stand i forhallen på Holbæk Sygehus, hvor de vil snakke med patienter, pårørende og personale på hospitalet om organdonation og vigtigheden af at tage stilling. Du har også mulighed for at møde de donationsansvarlige nøglepersoner i Holbæks gader, hvor de også vil sætte fokus på organdonation. 
 
Hvor: Forhallen, Holbæk Sygehus + gaderne i Holbæk 
Hvornår: d. 9. oktober klokken 10.00 - 14.00

Organdonationsstand i forhal på hospital

Tag snakken om organdonation

I Knabstrup kan borgerne møde Katrine, der deler donorfoldere ud og snakker om vigtigheden af at tage stilling til organdonation. Katrine har organdonation tæt inde på livet, da hendes far er nyresyg og på venteliste til en ny nyre.  
 
Hvor: Knabstrup centrum (Holbæk Kommune)
Hvornår: d. 9. oktober fra klokken 11

Uddeling af donorfolder

Sadelbetræk på cyklerne i Holbæk

Frivillige sætter sadelbetræk på cykler, der er parkeret ved ungdomsuddannelserne i Holbæk. Sadelbetrækkene opfordrer til at 'tage snakken'
 
Hvor: Ungdomsuddannelser i Holbæk  
Hvornår: d. 8. oktober 

Sadelbetræk på cykler

Udstilling om organdonation på biblioteket

Biblioteket i Holbæk laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Biblioteket i Holbæk
Hvornår: uge 40

Logo: Organdonation

Roskilde

Roskilde tager snakken

Camilla, der er mor til en datter med Cystisk Fibrose, har taget initiativ til 'Roskilde Tager Snakken'. I løbet af ugen vil borgerne i Roskilde møde gule organ-ænder i bybilledet, og på Organdonationsdagen kan de komme til et gratis medborgerarrangement. Her vil der være tre spændende oplæg, der giver anledning til refleksion og debat om organdonation. 

Hvor: Byens Hus, Den Gamle Byrådssal 
Hvornår: d. 9. oktober klokken 15.00 - 17.00

Tilmelding: Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig her. 

And Cystisk Fibrose

Vi sætter fokus på Organdonation

De donationsansvarlige nøglepersoner fra Køge og Roskilde afholder et fyraftens-arrangement for ansatte ved Sjællands Universitetshospitals anæstesiologiske, neurologiske samt akut afdelinger. Fokus er på bedst practice i et organdonationsforløb og TX-koordinators funktion i et donationsforløb samt deres forventninger til afdelingerne. Derudover vil en transplanteret fortælle om livet før og efter transplantationen.
 
Hvor: Foredragssalen , Roskilde Sygehus  
Hvornår: d. 7. oktober, kl. 16.00 - 18.30 

Foredrag om organdonation

Udstilling om organdonation på biblioteket

Bibliotekerne i Roskilde laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Bibliotekerne i Roskilde
Hvornår: uge 40

Logo: Organdonation

Guldborgsund

Har du taget stilling?

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen, hvor organdonation finder sted. Du møder dem på en stand i forhallen på Nykøbing Falster Sygehus. Her vil de snakke med patienter og besøgende om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Nykøbing Falster Sygehus 
Hvornår: d. 5. oktober, kl. 9.00 - 12.30 

Stand i forhal på hospital

At være i det svære

De donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen afholder en temaaften for personale på akutafdelingen, intensiv, OP og Anæstesi. Forskellige oplægsholdere vil sætte fokus på hospitalspersonalets mange forskellige og vigtige opgaver i et donationsforløb. 
 
Hvor: Hotel Falster   
Hvornår: d. 12. oktober, kl. 16.30 - 21.00 

Foredrag

Udstilling: Hvem vil gerne have nye lunger?

Lungeforeningen i Guldborgsund laver en udstilling i Frivilligecentret i Nykøbing Falster. Udstillingen sætter fokus på organdonation, vigtigheden af at tage stilling, og de aktiviteter Lungeforeningen tilbyder lokalt.   
 
Hvor: Frivilligcentret, Banegårdspladsen 1A, Nykøbing Falster
Hvornår: Uge 40

Informationstavle om organdonations

Udstilling om organdonation på biblioteket

Bibliotekerne i Guldborgsund laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Bibliotekerne i Guldborgsund
Hvornår: uge 40

Logo: Organdonation

Slagelse

Udstilling om organdonation på biblioteket

Bibliotekerne i Slagelse laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Bibliotekerne i Slagelse
Hvornår: uge 40

Logo: Organdonation

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and