Arrangementer i Syddanmark

I forhallen på hospitalerne i Vejle, Esbjerg og Odense kan patienter, pårørende og ansatte få en snak om organdonation i uge 40. I flere byer er der også frivillige, der deler donorfoldere ud og snakker med borgerne om organdonation.

Esbjerg 

Nyreforeningen Sydvestjylland afholder Organdonationsdag

Nyreforeningen uddeler donorfoldere og giver en kop kaffe til alle, der har lyst til at komme i dialog om organdonation. Der vil også være flag til børnene. 
 
Hvor: Esbjerg (sted følger)  
Hvornår: d. 9. oktober 

Uddeling af donorfolder

Organdonation, noget vi snakker om

I uge 40 kan medarbejderne i Esbjerg Kommune møde Kerstin Book. Kerstin har organdonation tæt inde på livet, da hun er levertransplanteret. Hun vil snakke organdonation med medarbejderne på rådhuset og vigtigheden af at tage stilling. 

Hvor:
Afdelingerne på Rådhuset i Esbjerg 
Hvornår: Formiddagene i uge 40

Logo: Tag snakken

Tag snakken om organdonation på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg

De donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen kører rundt på hospitalet med deres vogn og tager snakken om organdonation med patienter, pårørende og personale.
 
Hvor: Forskellige afdelinger på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg
Hvornår: I løbet af dagtimerne i uge 40

Intensivpersonale sætter fokus på organdonation

Kolding

Håndboldglade borgere 'tager snakken om organdonation'

På Organdonationsdagen tørner håndboldklubberne KIF og BSH sammen. I forhallen vil tilskuerne møde en sygeplejerske, der svarer på spørgsmål om organdonation og opfordrer alle til at 'tage snakken'. 
 
Hvor: Sydbank Arena, Kolding  
Hvornår: Lørdag d. 9. oktober, kl. 15.30 (kampstart kl. 16) 

KIF Håndbold

'Tag snakken'

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen, hvor organdonation finder sted. Du møder dem på en stand i forhallen på Kolding Sygehus. Her vil de snakke med besøgende om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Kolding Sygehus  
Hvornår: d. 8. oktober, kl. 9.00 - 14.00 

Stand i forhal på hospital

Løgumkloster 

Vær med til at redde liv

I Løgumkloster kan borgerne møde Thorkild, han deler donorfoldere ud og snakker om vigtigheden af at tage stilling til organdonation. Thorkild har organdonation tæt inde på livet, da han er levertransplanteret. 
 
Hvor: Super Brugsen, Løgumkloster
Hvornår: d. 9. oktober klokken 9.00 - 12.00

Uddeling af donorfolder

Vejle

Organdonation - hvad er det?

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner på en stand i forhallen på Vejle Sygehus. De vil snakke med patienter, pårørende og personale på hospitalet om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Vejle Sygehus 
Hvornår: den 8. og 9. oktober klokken 8.00 - 15.00

Logo: Tag snakken

Odense

Tag snakken om organdonation

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen, hvor organdonation finder sted. Du møder dem på en stand i forhallen på Odense Universitetshospital, hvor de vil snakke med patienter, pårørende og personale på hospitalet om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Odense universitetshospital 
Hvornår: dagtimerne i uge 40

Organdonationsstand i forhal på hospital

Frivillige uddeler donorfolder og snakker om organdonation i Odense C

Mød frivillige fra Leverforeningen, Lungeforeningen og  donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen på OUH i Odense Centrum og få en snak om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Odense centrum 
Hvornår: d. 9. oktober klokken 10.30 - 13.00

Uddeling af donorfolder

'Bliv organdonor'

... Det ville Christinas far sige, hvis han kunne. Han lever ikke mere, men takket være en organdonor levede han 7 1/2 år med sine nye lunger. Det sætter Christina stor pris på og i forbindelse med organdonationsdagen 'tager hun snakken om organdonation' og vigtigheden af at tage stilling med sine kolleger. 
 
Hvor: Sct. Hans Skole i Odense
Hvornår: den 8. oktober (formiddag) og den 12. oktober  (eftermiddag) 

Fokus på organdonation

Svendborg 

'Tag snakken'

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen. Du møder dem på en stand i forhallen på OUH-Svendborg Sygehus, hvor de vil snakke med patienter, besøgende og personale om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, OUH-Svendborg Sygehus 
Hvornår: d. 6. oktober og d. 9. oktober, kl. 10-12 

Stand i forhal på hospital

Aabenraa

Tag snakken om organdonation

Fredag d. 8. oktober vil de handlende i Aabenraa møde medlemmer af Lungenetværket på gågaden i Aabenraa. De 'tager snakken' om organdonation med alle, der kommer forbi. 
 
Hvor: Gågaden i Aabenraa 
Hvornår: den 8. oktober, kl. 14.00 - 17.00

Fokus på organdonation på gågaden

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and