Hovedstaden

På Organdonationsdagen den 8. oktober vil de mange cykler, der er parkeret ved Københavns Hovedbanegård få påsat røde saddelbetræk med teksten 'Tag snakken'. Til Kulturnatten kan besøgende på Rigshospitalet få en snak om organdonation med personalet fra Intensiv.

København

Tag snakken om organdonation til Kulturnatten på Rigshospitalet

Mød de donationsansvarlige nøglepersoner fra Intensivafdelingen, hvor organdonation finder sted. Du møder dem på en stand i forhallen på Rigshospitalet i forbindelse med Kulturnatten. Her vil de snakke med besøgende om organdonation og vigtigheden af at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Rigshospitalet  
Hvornår: Den. 14. oktober 

Kulturnat på Rigshospitalet

Opmærksomhed på organdonation - sadelbetræk på cykler

Frivillige vil skabe opmærksomhed på organdonation ved at sætte saddelbetræk på de mange cykler, der holder parkeret mellem Københavns Hovedbanegård og Vesterbro.
 
Hvor: Vesterbro, København 
Hvornår: Den 9. oktober

Sadelbetræk

Organdonationsløbet 2022

Organdonationsløbet er et motionsløb for alle som vil gå eller løbe for at sætte fokus på organdonation. Løbet arrangeres af patientforeningen Organdonation – ja tak! og det afvikles på Organdonationsdagen, hvor det skal være med til at sætte fokus på organdonation og få flere Danskere til at “Ta’ stilling”.

Vi glæder os til en hyggelig formiddag med gang og løb sammen dig og hele Danmark virtuelt og til at løbe sammen fysisk med en masse motionsglade mennesker og familier i Fælledparken i København.

 

Hvor: Fælledparken i København

Hvornår: Den 8. oktober kl. 10.00 - 12.00

Plakat om organdonationsløb

Ta' snakken

På Bispebjerg Hospital opfordrer Organdonationsgruppen til at de besøgende får taget stilling til organdonation, når de stiller op og fortæller om det og deler materiale ud i forhallen til hospitalet. 

 

Hvor: Forhallen til Bispebjerg Hospital

Hvornår: Om formiddagen en dag i løbet af ugen

Udstilling om organdonation

30 års jubilæum for lungetransplantationer

Rigshospitalet og Lungeforeningen inviterer transplanterede, ventelistepatienter, pårørende og fagfolk til et jubilæums-arrangement på Rigshospitalet i anledning af 30 året for den første lungetransplantation i Danmark. Se program. 

 

Hvor: Rigshospitalet - indgang 44, auditorium 1

Hvornår: Den 12. oktober kl. 11.00 – 15.00

Invitation til arrangement

Tag snakken med Lungeforeningen

Mød Lungeforeningens medarbejdere og få en snak om organdonation, når de  sætter cykelsadelbetræk på cykler og uddeler andet merchandise forskellige steder på Østerbro. 

 

Hvor: Gader rundt om på Østerbro

Hvornår: Den 5. oktober kl. 11.00 til 12.30. 

Rødt sadelbetræk på cykel

Få viden om organdonation

Her har du mulighed for at få mere viden om organdonation via spændende materialer og forskellig oplysning om emnet. Egnet både til patienter og medarbejder på afdelingen. 

 

Hvor: Afdeling 3164 på Rigshopitalet

Hvornår: Uge 40

Balloner med logo

Taastrup

Taastrup klædt i rødt

Den 8. oktober bliver dele af Taastrup klædt i rødt, når der bliver sat sadelbetræk på mange cykler og delt røde  donorfolder,  røde postkort og faktaark om organdonation rundt i borgernes postkasser. 

 

Hvor: Taastrup på gader og i postkasser

Hvornår: Den 8. oktober

Sadelbetræk om organdonation

Søborg 

Faglig sparring om Organdonation

Stina deler ud af egne erfaringer som levertransplanteret. Hermed sætter hun fokus på emnet ved at  'tage snakken' med sine kolleger på Aleris-Hamlet, Sundhedscenter i Søborg.
 
Hvor: Aleris-Hamlet, Sundhedscenter i Søborg  
Hvornår: Den 3. oktober ved frokosttid 

Sygeplejersker sætter fokus på organdonation

Sadelbetræk skal sætte fokus på organdonation

Jimmi er lungetransplanteret og igen i år farver han Søborg og Farum rød, når han går rundt og sætter sadelbetræk på cykler, der holder parkeret ved s-tog stationer og skoler.
Sadelbetrækkene opfordrer til at 'tage snakken'
 
Hvor: S-tog stationer og skoler i Søborg og Farum 
Hvornår: Uge 40

Sadelbetræk med fokus på organdonation

Herlev

Herlev Hospital gør en ekstra indsats

Herlev Hospital slutter sig til de mange danske hospitaler, som sætter ekstra fokus på organdonation i uge 40 på flere afdelinger og i det hele taget forskellige steder på hospitalet. 

 

Hvor: Herlev Hospital

Hvornår: Uge 40

Sygeplejerske og materialer om organdonation

Brøndby

Organdonation - en livgivende vinder

På Brøndby Gymnasium vil donationsansvarlig overlæge Niels Agerlin fra Rigshospitalet i sit foredrag give et indblik i, hvad organdonation er, og hvilken betydning det har for den enkelte modtager, familie og samfund. Han kommer ind på, hvem der kan donere sine organer og hvilke organer, der kan doneres. Vi får beskrevet et forløb på en intensivafdeling, der ender i et donationsforløb. 

 

Hvor: Brøndby Gymnasium

Hvornår: Den 5. oktober kl. 17 - 19. Gratis adgang men tilmelding nødvendig

Gymnasieelever

I hele landet

Online foredrag med lungetransplanteret

Syv år ventede Dorte Chabert på at få ny lunger. Livet hang da i en tynd tråd, men transplantationen gav hende livet tilbage. Hør hende fortælle om sit forløb både før og efter transplantation. Se mere her. 

 

Hvor: Virtuelt på Lungeforenings "Frirummet" 

Hvornår: Den 7. okt. kl. 12.00.

Dorte Chabert

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: Hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and