Arrangementer i Midtjylland

I Region Midtjylland byder uge 40 på mange forskellige arrangementer om organdonation. Flere biblioteker slår for eksempel dørene op til en udstilling om organdonation og i Aarhus inviteres de ansatte på hospitalet til gå-hjem-møde om organdonation.

Horsens 

Horsens Lungekor synger for organdonation

I Horsens afholder Horsens Lungekor en mini-koncert for bibliotekets gæster og forbipasserende, for at skabe fokus på organdonation.

 

Hvor: Horsens Bibliotek

Hvornår: Den 4. okt. kl. 15.15. 

Kor der synger

Udstilling om organdonation på biblioteket

Biblioteket i Horsens laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  
 
Hvor: Biblioteket i Horsens 
Hvornår: Hele uge 40

Aarhus 

Nysgerrig på organdonation?

Er du nysgerrig på, hvordan et organdonationsforløb foregår, så er dette fyraftensmøde lige noget for dig! Vi har afsat 2 timer, hvor vi tager dig i hånden og gør dig klogere på, hvad hjernedød er for en størrelse, hvad med de pårørende? I vil også møde en recipient, der vil fortælle om livet før, under og efter transplantation. Dette fyraftensmøde henvender sig til alle faggrupper på AUH.
 
Hvor: Aarhus Universitetshospital Auditorium A 
Hvornår: 3. oktober kl. 15 - 17.30

Sygeplejersker på job

Holstebro

Tag en snak om organdonation

På Organdonationsdagen d. 9. oktober kan de handlende i Holstebro møde medlemmer af Nyreforeningen Vestjylland. De 'tager snakken' om organdonation med alle, der kommer forbi. De sætter også sadelbetræk på de cykler, der holder parkeret ved centret.  
 
Hvor: Nørreportcentret i Holstebro
Hvornår: den 8. oktober, kl. 10.00 - 13.00 

Herning 

Har du talt med nogen om organdonation?

Mød Nyreforeningen Kreds Vestjylland og få en snak om organdonation og materiale, som giver god information om emnet.
 
Hvor: Herningcentret
Hvornår: den 8. oktober, kl. 10.00 - 13.00 

Giv livet videre – en aften om organdonation

På Herning Bibliotek har du mulighed for at høre et foredrag med tre oplægsholdere, der på hver deres måde har organdonation tæt inde på livet. De tre oplægsholdere er Per, der er pårørende til en donor. Else Marie, der er transplantationskoordinator, og har kontakten til alle parter, der er involveret i et donationsforløb, og Peter, der har levet 22 år med en ny nyre takket være en organdonor. 

Der vil også være en udstilling om organdonation på biblioteket.    
 
Hvor: Biblioteket i Herning 
Hvornår: Den 4. oktober kl. 19.00 - 21.00.Hjerte i hænder

Viborg

Udstilling om organdonation på biblioteket

Biblioteket i Viborg sætter fokus på organdonation med en udstilling med forskellig information, quizer, bøger og andet materiale. 
 
Hvor: Biblioteket, Viborg
Hvornår: Uge 40

Udstilling om organdonation på biblioteket

I hele landet

Online foredrag med lungetransplanteret

Syv år ventede Dorte Chabert på at få ny lunger. Livet hang da i en tynd tråd, men transplantationen gav hende livet tilbage. Hør hende fortælle om sit forløb både før og efter transplantation. Se mere her. 

 

Hvor: Virtuelt på Lungeforenings "Frirummet" 

Hvornår: Den 7. okt. kl. 12.00.

Dorte Chabert

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: Hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and