Arrangementer i Nordjylland

I Nordjylland kan du møde donationsansvarlige nøglepersoner både på Regionshospitalet i Hjørring og Universitetshospitalet i Aalborg. De deler ud af deres viden og erfaringer med organdonation, og du har mulighed for at stille spørgsmål. Mød også en person, som er alvorligt nyresyg.

Hjørring 

Tag snakken om organdonation

De donationsansvarlige nøglepersoner på Regionshospitalet Nordjylland Hjørring har en stand ved hospitalets indgang. Her vil de oplyse og snakke med forbipasserende om organdonation, så de SELV bliver i stand til at tage stilling.
 
Hvor: Indgangen til Regionshospitalet Nordjylland Hjørring
Hvornår: Den 4. og 5. oktober i tidsrummet 10-14

Logo: Tag snakken

Mød en transplanteret

På selve Organdonationsdagen kan du møde Caroline, som er nyretransplanteret, i gågaden. Få en snak med hende om organdonation og om livet som transplanteret. 

 

Hvor: Gågaden i Hjørring

Hvornår: Den 8. oktober

Gågadebillede

Udstilling om organdonation på biblioteket

Biblioteket i Hjørring laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Biblioteket i Hjørring
Hvornår: uge 40

Logo: Organdonation

Sindal

Hør en solstrålehistorie fra By i Soldalen - Sindal

Få en snak med Lene og hør hendes solstålehistorie som transplanteret. Du kan møde hende ved apoteket på Organdonationsdagen. 

 

Hvor: Sindal apotek

Hvornår: Den 8. okt. kl. 9.00 - 13.00

Ballon med logo

Aalborg 

Fokus på organdonation

De donationsansvarlige nøglepersoner på Aalborg Universitetshospital vil snakke organdonation med patienter, pårørende og personale på hospitalet, så de bliver i stand til at tage stilling.
 
Hvor: Forhallen, Aalborg Universitetshospital Syd
Hvornår: Hver middag i uge 40 mellem kl. 11 og 13. 

Logo: Tag snakken

Quiz og snak om organdonation,

Der vil være en stand i forhallen på Aalborg Universitetshospital Nord, hvor forbipasserende vil kunne deltage i en quiz om organdonation og få en snak med de sygeplejersker, som arbejder med organdonation. Du kan også møde sygeplejerskerne centralt på gaden i byen. 
 
Hvor: Forhallen, Aalborg Universitetshospital Nord og i byen
Hvornår: Uge 40 mellem kl. 10 og 14 og den 3. på gågaden. 

Sumndhedsprofessionelle i hal

Mød en nyresyg

I Aalborg bor Sofie, som er nyresyg, og i dialyse. Hun er tidligere nyre-transplanteret, men desværre blev nyren afstødt. Hør hendes fortælling om at være ung og nyresyg. 

 

Hvor: Gågaden i Aalborg

Hvornår: Den 8. okt. om eftermiddagen

Folk på gågade

Udstilling om organdonation på biblioteket

Biblioteket i Aalborg laver en udstilling om organdonation. De besøgende kan få materialer, der oplyser om organdonation, og de kan låne forskellige bøger, der beskriver organdonation ud fra forskellige vinkler.  

Hvor: Biblioteket i Aalborg
Hvornår: Uge 40

Logo: Organdonation

I hele landet

Online foredrag med lungetransplanteret

Syv år ventede Dorte Chabert på at få ny lunger. Livet hang da i en tynd tråd, men transplantationen gav hende livet tilbage. Hør hende fortælle om sit forløb både før og efter transplantation. Se mere her. 

 

Hvor: Virtuelt på Lungeforenings "Frirummet" 

Hvornår: Den 7. okt. kl. 12.00.

Dorte Chabert

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: Hele landet
Hvornår
: Uge 40 

Den Gule Organ-and