Sæt fokus på organdonation i uge 41

Lørdag d. 10. oktober er det Organdonationsdag, og du kan hjælpe med at sætte fokus på emnet i din afdeling eller på dit hospital. Vi har samlet en række materialer, forslag og gode erfaringer fra donationsansvarlige nøglepersoner, så du også nemt kan sætte fokus på organdonation.

 

I uge 41 vil der være ekstra fokus på organdonation, da det er 'Organdonationsdag' lørdag d. 10. oktober. Mange frivillige og andre sundhedsfaglige personale har allerede taget initiativ til forskellige aktiviteter og initiativer i deres lokalområde. 

 

Du kan også bidrage til at sætte fokus på organdonation i din afdeling eller på dit hospital. For at gøre det let for dig, har vi samlet en række materialer, forslag og gode erfaringer fra donationsansvarlige nøglepersoner, som du enten kan lade dig inspirere af eller bruge som de er.

 


 

Forslag til aktiviteter i egen afdeling 

Undervis dine kolleger

Du kan fx undervise dine kolleger på en morgenkonference, et personalemøde eller en temaeftermiddag.

 

På denne side finder du en række undervisningsmaterialer, som du kan benytte. Du kan enten vælge et eller flere områder. 

Inviter jeres hospitalspræst

Inviter hospitalspræsten til at deltage i en temaeftermiddag, hvor temaet eventuelt kan være, markering af døden, afskeden mv. Hospitalspræsten kan give andre vinkeler og andre betragtninger på arbejdet med pårørende.

Quiz dine kolleger

Læg en quiz i frokoststuen og udlov en præmie til den kollega, der har svaret korrekt på alle spørgsmål. Med quizzen kan du også få indsigt i, inden for hvilke områder dine kolleger mangler viden.

Download quizzen

Hæng plakater op

Print plakaterne og hæng dem op, de skaber blikfang og giver viden til de kolleger, der læser dem.

Download plakater - kan printes i A3 og A4-format.

Sæt en annonce i jeres nyhedsbrev eller på infoskærme

Indryk en annonce i afdelingens nyhedsbrev og gør opmærksom på organdonation. Hvis du har behov for annoncen i en anden størrelse, så send os en mail på skejby.dco@rm.dk.

 

Download annoncen

Erfaringer fra donationsansvarlige nøglepersoner

Donationsansvarlig nøgleperson i Region Sjælland

"Vi har prøvet lidt at hvert på vores hospital. Vi har god erfaring med at have en stand i forhallen, men vi har også været med en karavane rundt på forskellige afdelinger på hospitalet. Det giver god mening, at sætte fokus på organdonation op til Organdonationsdagen, det giver også mig noget som sundhedsprofessionel at tale med borgerne."

 

Donationsansvarlig nøgleperson i Region Midtjylland

"Jeg har brugt quizzen til det sundhedsfaglige personale til at undersøge mine kollegers vidensniveau og afdække, om der eventuelt er et behov for undervisning i afdelingen."

Forslag til aktiviteter på eget hospital

Uddele donorfolderen

Bestil en stak donorfoldere, og del dem ud på dit hospital. 

 

Du bestiller den røde donorfolder ved Sundhedsstyrelsens publikationer, c/o Rosendahls-SchultzDistribution. Du kan bestille på:


Folderen er gratis, og bliver leveret direkte til din adresse.

Hæng plakater op

Print plakater og hæng dem op på hospitalet. De skaber blikfang og giver viden til de, der læser dem. 

Download plakater - kan printes i A3 og A4-format.

Sæt en annonce i jeres nyhedsbrev, blad eller på infoskærme

Indryk en annonce i afdelingens nyhedsbrev og gør opmærksom på organdonation. Hvis du har behov for annoncen i en anden størrelse, så send os en mail på skejby.dco@rm.dk.

 

Download annoncen

Sociale Medier - lav et opslag på hospitalets Sociale Medier

Dansk Center for Organdonation kommer til at poste flere opslag på Sociale medier i løbet af uge 41. Du kan enten dele disse eller lave dine egne. 

 

14 forskellige opslag til Facebook og Instagram, som du kan downloade og bruge på din profil/hospitals side (findes nederst på siden).

Quiz til hospitalets patienter og pårørende

Del en en quiz om organdonation ud til patienter og pårørende på hospitalet. Quizzen kan bruges til at få gang i snakken om organdonation. 

Download quizzen (med løsning)

Download quizzen (uden løsning)