Sofie Johansen

En ny nyre vil for mig betyde, at mit liv ikke længere er på pause.

Sofie Johansen

Det er svært at gennemføre en uddannelse eller være på arbejde, når man skal dialyse så mange gange om dagen, og man er meget træt altid. Det ville også betyde, at jeg endelig kan få en normal hverdag med min kæreste hvor vi ikke skal planlægge alt i god tid i forhold til min dialyse. Jeg vil få en mere normal hverdag og måske få børn på et tidspunkt, for det er ikke muligt nu med så lidt funktion og dialyse. Jeg vil også gerne ud og rejse, ud og opleve verden og prøve frivilligt arbejde i udlandet.

 

Jeg blev syg som 21-årig. Jeg var igennem en masse undersøgelser og prøver inden de fandt ud af, hvad jeg fejlede. Da lægerne prøvede at dæmpe min sygdom for at udskyde dialyse, fik jeg det meget dårligt af den høje dosis immundæmpende og andet medicin. Jeg blev så syg af alle de bivirkninger, at jeg ikke kunne holde til at gå mange meter uden at få det dårligt, og jeg kunne ikke overskue noget som helst, så jeg lå for det meste bare i min seng. Jeg fik det dårligere og dårligere og til sidst havde jeg kun 5 % nyrefunktion tilbage.

 

Jeg var kun syg i ni måneder, og så kom jeg i dialyse-behandling. I starten var jeg ekstrem træt efter dialysen, men efter tre uger begyndte jeg at få det bedre. Jeg var i p-dialyse 4 gange om dagen i 6 måneder, indtil det pludseligt stoppede med at fungere, og jeg måtte i akut hæmo dialyse. Jeg er i hæmo dialyse 4 gange om ugen på sygehuset.

 

At få et nyt organ, vil give så meget livskvalitet og frihed.

 

Kontakt

Navn: Sofie Johansen

Bopæl: 8700 Horsens

E-mail: Sofiejohansen@live.dk