Anni Scheel Rydstrøm

En dag slog lynet ned i vores familie. Alvorlig sygdom er noget, der rammer naboen men denne gang var ‘naboen’ bare os selv!

Anni Scheel Rydstrøm

Min 30-årige søn Palle havde fundet sin drømmepige. De havde lige købt hus sammen, og fremtiden tegnede lys og lykkelig. Pludselig bliver Palle alvorlig syg. Hans nyrer er holdt op med at fungere, og han skal øjeblikkeligt i dialyse. Jeg var chokeret og bange. Da chokket havde lagt sig, var det første jeg tænkte på, at Palle skulle have en af mine nyrer. Han skal leve et liv som alle andre unge mennesker og ikke tilbringe resten af sit liv på en dialyse-afdeling.

 

Efter seks måneder og mange undersøgelser blev jeg godkendt som donor. Det var en hård tid, hvor jeg hele tiden ventede på svar fra mine undersøgelser, og jeg var nervøs og bange for, at jeg ikke ville blive godkendt som donor. I november 2002 blev transplantationen gennemført, og det gik godt.

 

I dag lever Palle en næsten normal tilværelse. Han skal tage medicin resten af sit liv, men han er blevet gift, har fået to dejlige piger og er vendt delvis tilbage på arbejde. Jeg selv har ingen mén efter operationen.

Jeg holder gerne foredrag i foreninger, skoler og institutioner. Så hvis du vil høre mere om Palles sygdomsforløb eller om min historie, kan du kontakte mig. Også hvis du overvejer eller står over for en familie-donation, og har brug for at høre om vores erfaringer.

 

Kontakt

Navn: Anni Scheel Rydstrøm

Bopæl: 4400 Kalundborg
E-mail: fossen@ka-net.dk