Martin Nielsen

Mit navn er Martin, og jeg er født med Cystisk Fibrose. Jeg har altid vidst, at jeg havde sygdommen, og jeg har aldrig haft det dårligt med det. Som barn var jeg meget aktiv. Jeg levede livet som andre børn og dyrkede de samme ting som andre børn.

Martin Nielsen

Som voksen blev jeg ramt af en aggressiv og kronisk bakterie, der gjorde, at jeg blev dårligere og dårligere. En aften, hvor jeg bare skulle slappe af og se tv derhjemme, endte med at blive en meget alvorlig aften. Jeg drak cola og fik det i den gale hals. Jeg hostede som aldrig før og kunne straks mærke, at der var noget helt galt. Det var som om, at der var noget, der boblede i min hals – som når vand koger. Jeg spyttede en masse blod ud i hele lejligheden. Jeg fik ringet 112 og blev kørt på Nykøbing Sygehus i ambulance. Bakterien havde ødelagt mine lunger så meget, at de små blodkar sprængte og fyldte både mine lunger og mit luftrør med blod.

 

Jeg blev behandlet for bakterien i noget tid, men det blev aldrig rigtig godt. Til sidst spurgte min læge mig, om jeg havde overvejet transplantation. Det var hårdt at høre, og jeg græd. Jeg havde aldrig hørt om transplantation, og det gik op for mig at det gjaldt mit liv. Jeg flyttede hjem til mine forældre, satte min lejlighed til salg og gav mine elskede dyr væk. På det tidspunkt var jeg så dårlig at jeg fik ilt tilført alle døgnets timer.

 

Jeg kom på venteliste til to nye lunger. Det var en rar følelse, at nu kunne jeg få en chance til i livet. Jeg havde hele tiden en følelse af, at jeg nok skulle klare den. Samtidig følte jeg at livet stille og roligt gled fra mig. Efter fem måneder kom mit opkald: der var to lunger parat til mig. Jeg græd af glæde i telefonen og takkede ham fra transplantationsteamet.

 

Kl.02.00 lå jeg på operationsbordet og var klar til at leve livet igen. Derfra gik det stærkt. Jeg vandrede Blegdamsvej ved Rigshospitalet tynd efter 12 dage, og blot efter 22 dage var jeg hjemme på orlov. Jeg tog godt imod lungerne.

 

Min donor har givet mig livet tilbage. Det har gjort, at jeg nu kan gå rundt i byen og møde bekendte og venner, at jeg kan lave mad og være samen med familien.

 

Kontakt

Navn: Martin Nielsen

Bopæl: 4760 Vordingborg
E-mail: martinnielsen1982@gmail.com