Bettina Dion Petersen

En dag i juli 2005 havde min søn på 10 år svært ved at trække vejret. Vi blev sendt på hospitalet af vagtlægen og efter flere undersøgelser, fandt de ud af at det var galt med hans hjerte. Vi blev overført til Rigshospitalet. Den første nat vidste lægerne ikke hvilken vej det ville gå, men han kom igennem.

Bettina Dion Petersen

Derefter gik der en måneds tid med en masse undersøgelser, for at finde ud af hvad der var galt med hans hjerte, og hvad der kunne gøres. Lægerne fandt ud af, at han havde haft en virus i hjertet, som havde ødelagt højre hjertekammer. Det betød at hans hjerte havde meget svært ved at pumpe blodet rundt i kroppen. Det kunne være sket så langt tilbage som et år forinden. Hjertesvigt er svært at opdage i god tid – især hos børn.

 

Han kom på ventelisten til et nyt hjerte, og så ventede vi. Fordi han nok havde gået et stykke tid med sygdommen, havde det gjort hans brystkasse større. Derfor var det muligt for ham, at modtage et hjerte fra en person på op til 70 kg. Vi var frem og tilbage mellem børneafdelingen og intensivafdelingen, fordi han skulle have tilført medicin kontinuerligt.

 

I oktober holder vi hans 11-års fødselsdag på hospitalet, men han har det ikke godt. Han er selvfølgelig påvirket af situationen. Vi har ikke været hjemme siden vi kom på hospitalet, og han har rigtig meget kvalme. Hans hjerte bliver kun dårligere, og vi venter og håber hver dag.

 

I november vælger lægerne at lægge ham i kunstigt koma for at aflaste hans hjerte. Det skulle kun være overfladisk, men hans kvalme gør, at de er nødt til at lægge ham i en dybere koma. Den 4. december stopper hans hjerte. Han bliver genoplivet og lægerne tilslutter ham en hjerte og lunge maskine, der skal hjælpe ham med at ilte blodet og pumpe det rundt i hans krop. Otte dage senere siger hans krop stop, og han dør.

Kontakt

Navn: Bettina Dion Petersen

E-mail: bettina_petersen@hotmail.com
Bopæl: 2300 København

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner