Brian donorede en nyre til sin ven

Da Brian var 23 år, tilbød han sin ven sin ene nyre. Herefter startede en lang, frustrerende, håbefuld og positiv proces, der mundede ud i en succesfuld nyretransplantation i januar 2008

Min ven havde brug for en ny nyre

Mit navn er Brian Hegelund. Jeg er født i 1983 og jeg har doneret min ene nyre til en god ven. Min vens nyrer svigtede da han var 11-12 år gammel, og han fik dengang sin mors ene nyre som holdt knap 20 år. Desværre holdt den ikke længere, og han måtte tilbage i dialyse.


Da jeg selv var 23, tilbød jeg min ven min ene nyre. Herefter startede en lang, frustrerende, håbefuld og positiv proces, der mundede ud i en succesfuld nyretransplantation i januar 2008. Man når at komme hele følelsesregistret igennem i løbet af den periode, og det kan være meget svært at fastholde overblikket og håbet, mens man hopper fra blodprøver til samtale, tilbage til blodprøver, til psykologen, flere samtaler for forhåbentlig at nå til “Den Store Dag”.

Vi er begge på toppen

Både han og jeg er 110 procent på toppen i dag, og selvom vi selvfølgelig håbede på et godt resultat fra starten, havde vi ikke turde håbe på så godt et resultat.

Foredrag og kontakt

Brian holder gerne foredrag i foreninger, skoler og lignende.

Du er også velkommen til at kontakt Brian, Har du brug for at tale med en, der har været igennem hele processen, eller du har spørgsmål om nyredonation

Navn: Brian Hegelund

E-mail: brianhegelund@gmail.com
Bopæl: 5500 Middelfart

 

Se oversigt over øvrige frivillige foredragsholdere