Jimmi Bennet

Jeg fik i 1997 konstateret Sarkoidose, som er en sjælden bindevævssygdom. Sygdommen gjorde, at jeg fik nedsat lungefunktion. Det levede jeg med på godt og ondt i 13 år, frem til at jeg fik det rigtig dårligt i 2011. Det føltes som om at jeg var ved at blive hængt, og jeg kom straks på Gentofte Sygehus.

 Jimmi Bennet

Mine lunger blev undersøgt, men lægerne kunne ikke se yderligere forandringer, så jeg blev sendt videre til hjertetjek. Det viste sig at blodtrykket mellem hjerte og lunger var alt for højt. Det blev hurtigt klart, at behandlingen hed lungetransplantation. Jeg blev overflyttet til Rigshospitalet til udredning, og jeg fik medicin, der gjorde, at jeg kunne klare mig frem til transplantationen i 2013.

 

Jeg fik nye lunger, og alt gik godt efter transplantationen. Jeg trænede fysisk hver dag og kunne allerede efter fire måneder genoptage mit arbejde som kok. Jeg havde det rigtig godt i et års tid, men så i august 2014 fik jeg en akut kronisk afstødning. Min krop afstødte pludseligt mine nye lunger.

 

Jeg fik nye lunger for anden gang i 2015. Jeg blev indlagt på Rigshospitalet i otte måneder. Det var en hård og lang kamp for mig. Jeg kæmpede hver eneste dag med genoptræning i træningscentret på Rigshospitalet, hvor jeg var tilkoblet respirator.

 

I dag har jeg det godt. Jeg vil gerne fortælle andre om min situation, og om hvordan transplantationen har givet os nye muligheder i familien.

 

Jeg er født i 1965, bor i Søborg og blev far til to piger i ’93 og ’95. Jeg er uddannet kok.

Kontakt

Navn: Jimmi Bennet

E-mail: jimmibennett@hotmail.com
Bopæl: 2860 Søborg

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner