Mette Knudsen

Jeg er født med nedsat nyrefunktion. Frem til at jeg var 27 år, havde jeg ikke rigtig været hæmmet af det.

Mette Knudsen

Jeg passede min kontrol hvert halve år, og det skete indimellem med nogle års mellemrum, at jeg blev indlagt. Det fik mig dog aldrig til at tænke på, at jeg nok engang ville komme i dialysebehandling. Jeg tænkte ikke på, at jeg havde dårlige nyrer. Jeg har altid været aktiv med sport og aldrig bange for at prøve noget nyt.

 

I sommeren 2005 var jeg forbi lægen og fik målt mit blodtryk. Det viste sig at være lidt for højt. Jeg undrede mig, men da det ikke var alarmerende højt, tænkte jeg ikke videre over det. Efterfølgende blev jeg kaldt på arbejde en lørdag, og jeg kunne mærke i løbet af dagen, at jeg ikke var helt frisk. Det føltes som om, at jeg havde blærebetændelse.

 

Jeg tog på sygehuset, og de tog nogle blodprøver. De kunne se at mine nyretal var steget. Jeg vidste ikke, hvad det betød, fordi jeg havde aldrig mærket min nyresygdom. I august 2005 blev det dog meget virkeligt for mig at jeg var nyresyg. Nu gik det kun ned ad bakke for mit helbred, og jeg begyndte i dialysebehandling i efteråret.

 

Min søster gik straks i gang med at undersøge, om jeg kunne bruge en nyre fra hende. Vi passede heldigvis sammen, og i november 2006 fik jeg min søsters ene nyre. Transplantationen gav mig mit gode og aktive liv tilbage.  

 

I dag har jeg et meget aktivt liv

Ud over mit arbejde i Outdoor-butikken Friluftsland, tager jeg ofte ud for at vandre og sove i naturen. Eller tager på fjeldture og bestiger et par toppe.

 

Jeg bruger også meget tid på træning, for at holde mig i form. Det indebærer meget løb, cykling og styrketræning. Jeg har gennemført nogen halv-marathons, og blandt andet et 30 km Trail-løb i Paris, som var en del af min ”træning” mod Copenhagen Marathon, jeg senere gennemførte. 

Jeg har planer om at deltage i flere løb, men også en triatlon Ol-distance med 1,5 km svømning, 40 km cykling og 10 km løb. Hvis jeg føler, det går godt, så vil jeg prøve at gennemføre en halv Ironman senere, med 1,9 svømning, 90 km cykling og 21 km løb. 

 

Udover bliver mit liv som nyretransplanteret har jeg også brugt tid til at rejse en del rundt i verden. Jeg har rejst meget med min kæreste, som backpacker i mange forskellige lande fra 3 uger og op til 3 måneder ad gangen.  Det er bestemt ikke noget jeg er færdig med.  Jeg elsker friheden. 

 

Takker hver dag min storesøster som gav mig sin ene nyre.  

Kontakt

Mette stiller gerne op til interview, for at fortælle om sine oplevelser som transplanteret.

Navn: Mette Knudsen

E-mail: metteknudsen78@gmail.com
Bopæl: 1370 København

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner