Jens Nørgaard

Jeg er født med en alvorlig hjertefejl i 1977 og gennemgik som spæd min første hjerteoperation. Operationen var vellykket, og jeg levede et rigtig godt liv frem til efteråret 2004, hvor jeg skulle have et nyt hjerte for at overleve.

Jens Nørgaard

Som 20-årig blev jeg generet af mit hjerte. Min hjerterytme var uregelmæssig. Ofte måtte jeg på sygehuset for at få elektriske stød, så mit hjerte slog normalt igen. Medicin og stød i hjertet var dog ikke nok til at holde rytmeforstyrrelserne væk. Jeg blev så brændt de steder i hjertet, der gav problemer. Brændingerne hjalp, men jeg blev fortsat generet af mit hjerte.

 

Ved juletid i 2004 var mit hjerte så slidt, at jeg næsten ikke kunne holde til noget længere. Jeg kom til Aarhus Universitetshospital og fik beskeden, at det eneste, der kunne redde mig var en hjertetransplantation. Jeg kom igennem et udredningsforløb, og efter knap tre uger på venteliste fik jeg et nyt hjerte. På det tidspunkt var jeg 27 år.

 

Mit liv ændrede sig markant efter transplantationen. Nu kan jeg dyrke sport og cykle på arbejde. Det kunne jeg ikke med mit gamle hjerte. Jeg arbejder i dag som revisor og har et normalt og godt liv.

 

Jeg vil meget gerne dele min historie med alle, der har interesse for organdonation, og fortælle om, hvorfor det er så vigtigt at tage stilling. Jeg kommer gerne ud til arrangementer i Nordjylland og Midtjylland.

Kontakt

Navn: Jens Nørgaard

E-mail: jno@redmark.dk
Bopæl: 9000 Aalborg

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner