Per Clausen

“Hver sommer indsender jeg et musikønske til P4: “Let your fingers, do the walking”, som var et af vores yndlingsnumre. Det er min hilsen til Birgitte og til de fire mennesker, der reddede livet med Birgittes organer.”

Per Clausen
Min samlever Birgitte fik som 54-årig konstateret et for stort tryk i hjernen, en udvidelse af pulsåren, som var i fare for at briste. Birgitte fik foretaget en operation på Odense Universitetshospital, og det gik godt. Men et par måneder senere faldt hun om i vores hjem med en blødning i hjernen. Jeg havde kortvarig kontakt med hende i ambulancen, men hun holdt op med at trække vejret, før vi nåede frem til Aalborg Universitetshospital. Lægerne fik gang i vejrtrækningen, men Birgitte lå nu i koma på intensivafdelingen. Hver gang lægerne forsøgte at vække hende, gik hun i kramper.

Efter 10 dage på intensivafdelingen blev jeg ringet op. Det gik den gale vej. Jeg begyndte at se i øjnene, at efter 11 år sammen, var jeg nu ved at miste Birgitte.

Jeg følte, at der skulle være en mening med Birgittes død, og jeg bragte derfor selv organdonation på banen. Birgittes familie og vores sammenbragte børn var alle enige om, at det var den rigtige beslutning. Birgitte var omsorgsfuld og altid klar til at hjælpe andre, og det ville hun også være i døden. 

 

Birgitte var ikke tilmeldt donorregisteret, men vi havde talt om det, og jeg kendte hendes holdning til organdonation. Jeg tænker meget på dem, der fik Birgittes organer og på, at de fik en chance for at komme videre i livet. Jeg kender dem ikke, og jeg ved ikke, hvad de hedder. Men de lever med Birgittes organer, og jeg ønsker dem alt muligt held og lykke. 

Kontakt

Per holder gerne foredrag i foreninger, skoler og lignende, og stiller op på folkemøder eller stande i bybilledet. 

Navn: Per Clausen

E-mail: pertubbertclausen@gmail.com
Bopæl: 9500 Hobro

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner