Anne Margaret Pinion

Historien om mit barnebarn Benji banede vejen for, at vi i familien talte om organdonation og tog stilling, på hver vores måde.

Anne Margaret Pinion

Benji blev født uden nyrefunktion. At have oplevet at være i en familie, der er splittet af følelser som angst, vrede og frustration, er så opslidende. Da Benji var 22 måneder, kunne han opereres, og få min ene nyre. Ikke bare Benji, men hele familien fik et nyt liv. I dag har Benji det godt, og han fører stort set en normal hverdag.

 

To år senere, en kold dag i januar, fandt jeg min 61-årige mand Kurt livløs i sofaen. Ambulancen kom og der blev forsøgt alt for at få liv i ham. Hjertet kom i gang og Kurt blev hasteindlagt og undersøgt. Der var dog ikke noget at gøre. Kurt var hjernedød, og jeg blev spurgt, om han skulle være organdonor.

 

Kurt havde ikke sagt ja. Han havde heller ikke sagt nej. Han var slet ikke i donorregisteret. Med mit barnebarns sygdomsforløb i hukommelsen sagde jeg ja til organdonation på Kurts vegne. Jeg var helt bevidst om, at nu var planlægningen i gang. Modtagerne var ved at være orienterede om, at deres nye liv skulle begynde.

Kurts liv var endt. Nogle andres liv begyndt på ny.

Kontakt

Navn: Anne Margaret Pinion

E-mail: annepinion@gmail.com
Bopæl: 4320 Lejre

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner