Camilla Staubo

I 2002 lever jeg et liv som alle andre unge, men pludseligt bliver jeg syg. Jeg mærker, at jeg hurtigt mister pusten, får voldsomme brystsmerter og har tendens til at besvime. Jeg bliver bange og kommer på hospitalet. Det viser sig, at jeg lider af en alvorlig og uhelbredelig lungesygdom.

Camilla Staubo

Medicinen virker ikke på mig, så jeg kommer på venteliste til nye lunger. En transplantation er min eneste mulighed for at overleve. Ventetiden er frustrerende, og jeg bliver svagere for hver dag, der går. Så ringer de fra Rigshospitalet. Der er et match til mig. Operationen går godt, men kampen tilbage til livet er hård – både fysisk og psykisk.

 

I dag har jeg afsluttet min kandidatuddannelse i kommunikation fra Roskilde Universitet. Jeg går igen på arbejde, i biografen, på café med mine veninder, og spiller badminton – præcist som før jeg blev alvorlig syg. Takket være den store gave jeg har fået fra et andet menneske, kan jeg igen lægge planer for fremtiden.

 

Du kan møde mig til forskellige arrangementer, hvor Oplysning om Organdonation deltager, hvor jeg glædeligt fortæller om mit smertefulde sygdomsforløb, den frustrerende ventetid og kampen tilbage til livet.

Kontakt

Camilla hjælper gerne med opgaveskrivning om organdonation, eller fortæller sin historie i foreninger eller virksomheder. Camilla stiller også op med sin historie i bybilledet eksempelvis på stande. 

 

Navn: Camilla Staubo

E-mail: camilla@staubo.dk
Bopæl: 4000 Roskilde

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner