Gitte Spandet

Jeg mistede min mand i 2007. Jeg levede et godt og trygt liv sammen med min mand og vores to drenge. Min mand, som var 33 år på det tidspunkt, fik efter få dage med lidt hovedpine en kraftig hjerneblødning og var ikke til at redde. 

Gitte Spandet

Han døde meget pludseligt og vores liv var på meget kort tid forvandlet til et kæmpe mareridt. Jeg skulle tage stilling til nogle meget vigtige beslutninger, blandt andet om jeg ønskede, at han skulle være donor.

Jeg var meget i tvivl, da lægerne spurgte mig. Det var ikke noget, jeg havde forestillet mig, at jeg nogensinde skulle tage stilling til. Jeg valgte at sige ja til organdonation. Jeg følte at det var det helt rigtige, og den beslutning har jeg ikke fortrudt.

 

Min mand var med til at give to børn og to mænd en ekstra chance i livet, og det har jeg det fantastisk godt med midt i min og drengenes kæmpe sorg over at miste.

 

Jeg har valgt at være med i Oplysning om Organdonations Info Team, fordi jeg mener, at det er meget vigtigt, at folk tager stilling til organdonation. Jeg er sikker på, at der er mange, som går rundt og er i tvivl.

 

Jeg mener, at det er meget vigtigt at ens nærmeste ved, hvad man ønsker, og det skal også være en beslutning som de efterladte kan leve med. Derfor er det så vigtigt at snakke om det i familien.

 

Jeg holder gerne foredrag om min oplevelse med organdonation. Jeg kan svare på spørgsmål omkring de tanker og følelser som man har, når man står i situationen og i tiden efterfølgende.

Kontakt

Navn: Gitte Spandet

E-mail: gittereuter@hotmail.com
Bopæl: 4733 Tappernøje

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner