Jørgen Skaarup

I februar 2010, da jeg var 49 år gammel, fik jeg et hjertestop – det kom som et lyn fra en klar himmel.

Jørgen Skaarup

Jeg faldt pludselig om i stolen uden varsel hos min nabo. Min nabo gik straks i gang med førstehjælp til ambulancen kom. Mit hjerte gik i gang igen efter fjerde stød fra ambulancefolkenes hjertestarter. Jeg kom først til bevidsthed efter fire dage. De efterfølgende fem år levede jeg med en pacemaker med stød og et hjerte der fungerede med en tredjedel kraft.

 

I vinteren 2014 fik jeg alvorlige problemer med mit hjerte. Hjertet fik stød flere gange fordi det gik i stå, og jeg blev meget træt. Jeg fik væske i kroppen og tog 12 kg på i løbet af en uge som så blev drænet igen. Jeg havde oplevelser, hvor jeg vågnede om natten, og følte at jeg druknede og ikke kunne få luft. I denne periode var jeg ind og ud af Odense Universitetshospital mange gange.

 

I februar 2015 blev jeg godkendt til en hjertetransplantation på Aarhus Universitetshospital. Herefter handlede mit liv om at vente, tage medicin og gå til kontrol. Det var en svær tid for familien med mange tanker. Jeg var så heldig, at der allerede efter en måned var en donor, der matchede mig. Jeg fik et nyt hjerte i marts 2015.

 

Jeg kunne mærke en stor forbedring nærmest med det samme. Jeg kunne meget bedre få luft og energien vendte hurtigt tilbage. Det gik stærkt fremad med genoptræning og medicintilpasning. Jeg kom hurtigt hjem og i gang med mit arbejde. Da først såret på brystkassen var helet kunne jeg også genoptage min store fritidsinteresse: cykling. Nu kører jeg lange ture sammen med klubben.

 

Hjertetransplantationen har betydet et helt nyt liv for mig, og jeg er meget taknemmelig for, at det er muligt. Mit hjerte var helt færdigt, men der sad et par fine hjerteklapper derpå som kunne bruges af en anden. Det er en stor glæde for mig, at jeg også har kunnet give et bedre liv til et andet menneske.

Kontakt

Navn: Jørgen Skaarup

E-mail: jsk@linds.dk
Bopæl: 6650 Brørup

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner