Annita Kjær Rasmussen

Nye lunger gav min mor 17 år mere sammen med familien

Annita Kjær Rasmussen

Mit navn er Annita Kjær Rasmussen. Jeg er datter af en kvinde, der blev lungetransplanteret. Min mor var så heldig, at hun, efter mange års sygdom, i 1996 modtog en donorlunge, der gjorde, at vi fik hende hele 17 år mere i livet. Hele hendes liv var min mor præget af en medfødt sygdom, der gjorde hendes lunger syge, og vi vidste tidligt, at kun et nyt organ kunne redde hendes liv. Og i juli 1996 skete miraklet - der var en donor, der matchede.

Forløb med sygdom og transplantation har påvirket hele familien

Ind og ud af hospitalet mange gange med min mor og hele hendes sygdomsforløb, har sat sine spor i vores families historie. Og selvfølgelig også de 17 år vi fik med hende efter hendes transplantation. Som pårørende er der nemlig mange følelser involveret, når ens nærmeste er ramt af alvorlig sygdom. De følelser oplevede jeg forskelligt som barn, ung og som voksen, og de følelser har givet mig en viden, som jeg nu gerne vil dele ud af.

 

Er du studerende som mangler en respondent til et interview, eller er du i gang med et projekt omkring at være pårørende til en organtransplanteret og har brug for et førstehånds vidne, så kontakt mig gerne. Jeg har selv en mellemlang videregående uddannelse, og ved hvor vigtigt det er, at finde og bruge viden, fra flere forskellige kilder.

Kontakt

Tag fat i Annita, hvis du for eksempel skriver opgave, og gerne vil høre om, hvordan det er, at være pårørende til en organtransplanteret

Navn: Annita Kjær Rasmussen

E-mail: annita.kjaer74@gmail.com
Bopæl: 4840 Nørre Adslev

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner