Sjælland

Flere hospitaler også på Sjælland åbner dørene op til en snak om organdonation for både kolleger og besøgende, ligesom borgerne blandt andet kan se udstillinger om emnet på flere biblioteker eller deltage ved foredrag.

Hillerød 

Udstilling på Hillerød Bibliotek

Har du lyst til at vide mere om organdonation, så besøg Hillerød Bibliotek, som i uge 41 sætter diverse materialer og information frem, som du kan dykke ned i. 

 

Hvor: Hillerød Bibliotek

Hvornår: Uge 41

Udstilling på Hillerød Bibliotek

Kalundborg

Få den personlige snak om organdonation

Anni, som selv har haft organdonation tæt på, cykler rundt i Kalundborg by for at møde folk på gaden til en snak om organdonation og for at male byen rød med røde sadelbetræk. 

 

Hvor: Rundt i Kalundborg 

Hvornår: 13 okt. om formiddagen

Rødt sadelbetræk

Holbæk 

Udstilling på Holbæk Bibliotek

Holbæk Bibliotek udstiller bøger og forskelligt informationsmateriale om organdonation i hele organdonationsugen. Kom og find en god bog om emnet eller anden information, du kan tage med hjem. 

 

Hvor: Holbæk Bibliotek

Hvornår: Uge 41

Udstilling på Holbæk Bibliotek

Tag stilling til organdonation

Er du i nærheden af Holbæk Sundhedshus den 9. oktober, så slå vejen ind og bliv klogere på organdonation. Her vil en udstilling stille skarpt på emnet. 

 

Hvor: Holbæk Sundhedshus

Hvornår: 9. oktober

Udstilling om organdonation

Tag snakken om organdonation

Det bliver både de besøgende på hospitalet i Holbæk og de ansatte der får mulighed for at stoppe op og modtage information om organdonation, når nogle af de ansatte inviterer til dialog om emnet. 

 

Hvor: Forhallen og flere afdelinger på Regionshospitalet i Holbæk

Hvornår: 14. oktober kl. 7.15 - 15.00

Udstilling om organdonation

Himmelev

Foredrag om organdonation

Til dette foredrag vil du møde en transplanteret, som har fået nye lunger. Det har givet hende livet igen. Hør hende og få en snak om organdonation og transplantation. 

 

Hvor: Himmelev Sognegård

Hvornår: 17. september mellem 14:00 og 16:00

Foredrag om organdonation

Stenløse

Mød en transplanteret i Egedalscentret

Her har du mulighed for at møde og snakke med to personer, som er lungetransplanterede. Hør, hvordan transplantationen har forandret og reddet deres liv og få en snak om organdonation. 

 

Hvor: Egedalscentret i Stenløse

Hvornår: 21. oktober mellem 12:00 og 14:00 

Mød en transplanteret i Egedalscentret

Roskilde

Tal med dine nærmest - og din nabo

En beboerforening i Roskilde får omdelt postkort og sat sadelbetræk på deres cykler, for at sætte fokus på organdonation. Det giver anledning til, at man kan få talt med sine nærmeste og måske også sine naboer om organdonation. 

 

Hvor: Roskilde

Hvornår: 14. oktober

Sadelbetræk skaber opmærksomhed på organdonation

Kom og få en snak med lungetransplanterede

Kom og hør en lungetransplanteret fortælle om, hvordan hun har fået en ny chance i livet med et sæt nye lunger. Hun går gerne i dialog med dig og fortæller om sine oplevelser og organdonation generelt. 

 

Hvor: Torvet i Roskilde

Hvornår: 14. okt. mellem 10.00 og 13:00

Kom og få en snak med lungetransplanterede

Udstilling på Roskilde Bibliotekerne

Roskilde Biblioteker udstiller bøger og forskelligt informationsmateriale om organdonation i hele organdonationsugen. Kom og find en god bog om emnet eller anden information, du kan tage med hjem. 

 

Hvor: Roskilde Bibliotek, Jyllinge Bibliotek, Viby Bibliotek, Gundsømagle Bibliotek, Ågerup Bibliotek og Gadstrup Bibliotek

Hvornår: Uge 41

Udstilling på Roskilde Bibliotek

Tag cyklen - tag snakken

Ved Roskilde station bliver der mulighed for at få en snak om organdonation eller modtage informationsmaterialer om emnet. Cykler ved stationen bliver prydet med et rødt sadelbetræk, som gør opmærksom på sagen. 

 

Hvor: Roskilde Station

Hvornår: 14. okt. 

Sadelbetræk

Køge

På Køge Sygehus får to ambulatorier mulighed for at tage snakken om organdonation, når en af deres patienter deler forskelligt materialer ud om organdonation i forbindelse med Organdonationsdagen. 

 

Hvor: Reumatologisk og gastro medicinsk ambulatorie på Køge Sygehus

Hvornår: Uge 41

Materialer om organdonation

Slagelse

Udstilling på Slagelse Bibliotek

Esbjerg Bibliotek udstiller bøger og forskelligt informationsmateriale om organdonation i hele organdonationsugen. Kom og find en god bog om emnet eller anden information, du kan tage med hjem. 

 

Hvor: Slagelse Bibliotek

Hvornår: Uge 41

Udstilling på Slagelse Bibliotek

Sadelbetræk maler Slagelse rød

De studerende på uddannelsesstederne i Slagelse bliver mødt med et rødt sadelbetræk på deres cykel i uge 41 med opfordring til at tage snakken om organdonation. 

 

Hvor: Uddannelsessteder i Slagelse 

Hvornår: uge 41

Sadelbetræk

Foredrag om hjernedød og organdonation

På Slagelse Sygehus kommer organdonation på dagsordenen både for patienter og besøgende, når de i uge 41 bliver opfordret til at tage snakken om organdonation.

 

Hvor: Slagelse Sygehus

Hvornår: Uge 41

foredrag om hjernedød og organdonation

Fyraftensmøde "Hjernedød"

Der er organdonation på programmet for både ansatte ved på Slagelse, Næstved og Ringsted Sygehuse, når der arrangeres Fyraftensmøde om organdonation under overskriften Hjernedød og organdonation. Her deltager en lungetransplateret, som fortæller om livet som transplanteret - nu på 28. år, og der vil være foredrag med en neurolog og en anæstesilæge. 

 

Hvor: Slagelse Sygehus

Hvornår: 9. okt. kl. 15:30 - 18:00

             

Udstilling om organdonation

Næstved

Udstilling på Næstved Bibliotek

Næstved Bibliotek udstiller bøger og forskelligt informationsmateriale om organdonation i hele organdonationsugen. Kom og find en god bog om emnet eller anden information, du kan tage med hjem. 

 

Hvor: Næstved Bibliotek

Hvornår: Uge 41

Udstilling på Næstved Bibliotek

Nykøbing Falster

Udstilling på Guldborgsund Bibliotek

Guldborgsund Bibliotek udstiller bøger og forskelligt informationsmateriale om organdonation i hele organdonationsugen. Kom og find en god bog om emnet eller anden information, du kan tage med hjem. 

 

Hvor: Guldborgsund Bibliotek i Nykøbing Falster

Hvornår: Uge 41

Udstilling på Guldborgsund Bibliotek

Temaaften for hospitalspersonale om organdonation

Nykøbing Falster Sygehus sætter spot på organdonation, når personalet på akutafdelingen, op, anæstesi og intensiv inviteres til temaaften om organdonation i forbindelse med Organdonationsugen. 

 

Hvor: Hotel Falster i Nykøbing Falster

Hvornår: 12. oktober kl. 16.30 - 20.30

Temaaften for hospitalspersonale om organdonation

Nu er der taget stilling, hvad så?

På operationsgangen på Nykøbing Falster Sygehus, stiller sygeplejersker op til en snak om organdonation med quiz, foldere og personlig historie om organdonation.  

 

Hvor: Operationsgangen på Nykøbing Falster Sygehus

Hvornår: 6. oktober kl. 07.30

Fokus på organdonation

Skal vi tage snakken?

Både de besøgende og de ansatte på hospitalet i Nykøbing Falster får mulighed for at stoppe op og modtage information om organdonation, når nogle af de ansatte inviterer til dialog om emnet. 

 

Hvor: Forhallen og flere afdelinger på Regionshospitalet i Nykøbing Falster

Hvornår: 9. oktober kl. 8 - 19.00

Udstilling om organdonation

Rødby

Tag snakken med din familie

På Bindernæs Efterskole opfordres elever og lærere til at få talt med familien om organdonation i forbindelse med den internationale Organdonationsug i uge 41.  

 

Hvor: Bindernæs Efterskole i Rødby

Hvornår: Uge 41

Tag snakken med din familie

I hele landet

Den Gule Organ-and

Cystisk Fibrose Foreningen opfordrer igen i år frivillige over hele landet til at lave Gule Organ-ænder. De kan enten hækle eller strikke dem, klippeklistre, lave dem i perler eller male dem. I ugen op til Organdonationsdagen sættes ænderne ud på offentlige steder med et lille skilt om halsen, hvorpå der opfordres til at 'tage snakken' og tage stilling til organdonation. Der vil også være en historie om en person, der lever i dag takket være organdonation. Billedet af ænderne deles på sociale medier.

Hvor: Hele landet
Hvornår
: Uge 41 

Den Gule Organ-and