Lars König

Jeg har været registreret som blod-, knoglemarvs- og organdonor siden jeg var 18 år. Min mor har arbejdet som sekretær i transfusions-afdelingen i Flensborg, og derfor kendte jeg meget til de forskellige donations-muligheder. Jeg havde for længst besluttet mig for, at jeg ville registrere mig når jeg blev myndig.

Lars Kônig

Det var dog først da min kone Helga fik at vide, at hun havde brug for et nyt hjerte at jeg rigtig forstod, hvad organdonation egentlig betyder for alle, der er involveret i processen.

 

Lige pludselig stod jeg på sidelinjen og håbede på, at der var et andet menneske, som ligesom jeg havde registreret sig som organdonor og havde sine pårørendes accept til den beslutning. Der gik det op for mig, at der er mange, som dør uden nogensinde at overveje, at deres død kan betyde liv for et andet menneske.

 

Helga og jeg er meget taknemlige for, at Helgas donor og familie valgte donation. Helga fik et nyt hjerte i 2004. Vi prøver at leve livet meget bevidst, og dele vores glæde med andre. Vi arbejder for at få andre til at beskæftige sig med emnet organdonation og få flere til at tage stilling til om man vil gøre en forskel.

Kontakt

Lars fortæller gerne sin historie som pårørende til Helga på skoler, i foreninger, til pressen eller i andre sammenhænge.  

 

Navn: Lars König

E-mail: lars.koenig@berlin.de
Bopæl: 4600 Køge

Kunne du tænke dig at blive frivillig?

Hvis du har en personlig historie om organdonation eller -transplantation, som du gerne vil dele med andre, så kontakt os, og hør mere om muligheden for at blive frivillig.

fire unge sidder omkring en computer, griner