Opfølgende samtale med hospitalet

Når en afdød er blevet organdonor, bliver du som pårørende, tilbudt en opfølgende samtale med en eller flere af personalet, du har været i kontakt med på intensivafdelingen. Det er typisk efter 1-2 måneder.

I samtalen får du mulighed for at tale forløbet igennem. Organdonation er anonymt i Danmark, men under samtalen kan du også få at vide hvilke organer, der blev transplanteret, og hvordan det er gået dem, der har modtaget organerne.

Tidspunktet for samtalen aftales med personalet på intensivafdelingen.

Film: pårørende fortæller om den opfølgende samtale

Berit Jepsens datter blev organdonor og det samme gjorde Ellen Kruses mor. Både Berit og Ellen har været til en opfølgende samtale på det hospital, hvor deres kære døde og blev organdonorer. Hør deres oplevelser med den opfølgende samtale i filmene. 

Film: En læge fortæller

Læge Niels Agerlin fortæller om den opfølgende samtale med pårørende på hospitalet efter et forløb med organdonation.

Takkebrev fra hospitalets ledelse

Pårørende til afdøde, der har doneret organer, har mulighed for at modtage en skriftlig anerkendelse fra ledelsen på hospitalet. Brevet er ment som en stor tak og en anerkendelse af viljen til donation og sendes ca. fire uger efter dødsfaldet.

 

Film: En pårørende fortæller om takkebrevet fra hospitalsledelsen 

Da Berit Jepsens datter døde, blev hun organdonor. I filmen fortæller Berit Jepsen om betydningen af det brev, hun efterfølgende modtog fra hospitalsledelsen. 

Information om modtagerne

 

I brevet fra hospitalet er der også et telefonnummer, som man kan ringe til og få information om, hvordan det er gået modtagerne.

 

Organdonation er anonymt i Danmark, og man kan derfor ikke få at vide, hvem modtagerne er, men man kan få information om hvilke organer, der er transplanteret, og hvordan modtagerne har det efter de har fået et nyt organ. Uanset hvor lang tid, der er gået siden organdonationen, kan man altid ringe og få information om modtagerne.

Viden om organdonation

Få information om, hvordan organdonation foregår i Danmark.