Hospitalet følger op på de pårørende

Når en afdød er blevet organdonor, bliver de pårørende tilbudt en opfølgende samtale med læger og sygeplejersker fra intensivafdelingen.

Opfølgende samtale

Samtalen finder typisk sted efter en måned. Som pårørende får man mulighed for at tale forløbet igennem med en læge og sygeplejerske. Organdonation er er anonymt i Danmark, men til samtalen kan de pårørende få at vide, hvilke organer der er blevet transplanteret, og hvordan modtagerne af organer har det.

Film: En pårørende fortæller

Ellen Kruse, hvis mor blev organdonor, fortæller i filmen om hendes oplevelser med den opfølgende samtale med hospitalet.

Film: En læge fortæller

Læge Niels Agerlin fortæller om den opfølgende samtale med pårørende på hospitalet efter et forløb med organdonation.

Takkebrev fra hospitalets ledelse

Pårørende til afdøde, der har doneret organer, har mulighed for at modtage en skriftlig anerkendelse fra ledelsen på hospitalet. Brevet er ment som en stor tak og en anerkendelse af viljen til donation og sendes ca. fire uger efter dødsfaldet.

 

Information om modtagerne

 

I brevet fra hospitalet er der også et telefonnummer, som man kan ringe til og få information om, hvordan det er gået modtagerne.

 

Organdonation er anonymt i Danmark, og man kan derfor ikke få at vide, hvem modtagerne er, men man kan få information om hvilke organer, der er transplanteret, og hvordan modtagerne har det efter de har fået et nyt organ. Uanset hvor lang tid, der er gået siden organdonationen, kan man altid ringe og få information om modtagerne.

Viden om organdonation

Få information om, hvordan organdonation foregår i Danmark.